Hvorfor kampsport?

Hvorfor kampsport?

Slagordet på fremsiden vår sier Tae kwon do er kunsten å forbedre seg selv. Så hva menes med det? Alle idretter vil forbedre din fysikk og du vil forhåpentligvis føle mestring. Sånn sett så er ikke Tae Kwon Do og kampsport så ulikt andre idretter.

Kampsport, særlig de eldste som kanskje egentlig bør kalles kampkunst, er myteomspunnet. Disse mytene oppstod fordi utøvere har kunnet vise til ferdigheter som så overmenneskelig ut, samt at teknikkene man trener på gjør utøveren i stand til å forsvare seg og sette seg i respekt kun ved hjelp av sin egen kropp.

Det som er unikt med kampkunst- og sport er allsidig trening, samtidig som man blir utfordret på andre ting enn i mange andre idretter. Vi trener på forsvar og angrep slik at det blir ikke så skummelt om man møter folk med truende atferd. Dette gjelder ikke bare fysisk truende personer. Man kjenner litt på frykt under trygge forhold. Frykt er kun noe som eksisterer i din hjerne og som setter igang adrenalinproduksjon. Uten at man jevnlig øver på å mestre frykt, kan reaksjonen i en truende situasjon være at man fryser til eller gjør ting som får større konsekvenser enn det situasjonen egentlig tilsier. Overvinner man frykten, men samtidig har respekt for trusler kan man ta kontroll over en situasjon før den kommer ut av kontroll. Men kjenner seg selv bedre og vet mer om hvilke muligheter man i en gitt situasjon.

Kombinasjonen av å mestre frykt slik at at man fortsatt er i stand til fri bevegelse når noe skjer kan man ha nytte av i svært mange situasjoner. Det kan være å overvinne alt fra flyskrekk og høydeskrekk eller angst for å gå på et jobbintervju. Når man også kan selvforsvar har man en stor fordel om man skulle bli angrepet.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.