Historikk

3 september 2007 er dagen da Beak Ma taekwondo klubb ble stiftet. Beak Ma var lenget drevet som privat kampsportskole av Master Ragnar. På det meste har klubben hatt over 120 medlemmer. I dag er vi organisert som et idrettslag og det er i dag ca. 15 medlemmer i en alder fra 12 og opp til noen og 50 år.

Klubben holder nå til i Real Fitness sine lokaler i Torggata 3, Elverum. Vi trener i salen på senteret.

Det var Master Ky Thuy som kom med forslaget at denne klubben kunne kalle seg “Beak Ma”. Navnet betyr “den hvite hest” og Master Ky Thuy synes at det passer til Master Ragnar som person.
Baek Ma eller den hvite Hest, er det moderne Hwa Rang Fighters. Under Korea krigen og Vietnam krigen var det en spesial styrke som brukte dette navnet; Beak Ma Fighters. Denne spesial styrken er berømte for deres styrke og deres seiere. De fleste Taekwondo instruktører fra 60- årene kom fra denne Beak Ma divisjonen.

Beak Ma har et nært samarbeid med nasjonale og internasjonale Mastere og instruktører, og det er her Master Ragnar henter mye av sin inspirasjon. Klubben er medlem av Hwa-Rang Association World TaeKwonDo Federation som drives av Master Ky Tu og Master Ky Thuy. Nasjonalt sammarbeider Beak Ma med Chon-ji som drives av Master Sasan.

PICT2179