Oppstart etter koronanedstenging

Det er ikke enkle tider å drive med idrett, og det gjelder også kampsport. Etter 6 mnd nedstenging er det nok en terskel for mange å komme seg på trening igjen. Voksne utøvere (over 20 år) kan ikke drive med kontaktrening. Det begrenser selvsagt hva vi kan trene på.

På en annen side så er det bare å være kreativ så er det utrolig mye annet man kan trene på enn slag og spark mot kroppen. Man kan til og med trene slag/spark mot hverandre slik at man kan følge “motstanderens” rytme, men på avstand. Man mister avstandsbedømming, men mye bedre enn ingen trening med motstander.

Denne uka har vi trent mye slag og spark individuelt. Jeg leser boken Boxing for Self Defence av Vim Demeere for tiden. Innledningsvis beskriver Wim basistrening for boksere. For å trene på fotarbeid slik at man aldri havner i en låst posisjon med beina beveger man seg i et rektangel. Når du står i grunnstilling (høyrendt) for kamp beveges bakre fot til høyre side og venstre trekkes etter, deretter høyre for bakover og venstre trekkes etter. Deretter venstre fot mot venstre og høyre fot trekkes etter. Til slutt venstre fot fremover og høyre fot etter. Da har man fullført en runde i rektangelet. For venstrehendte blir det motsatt, eller avhengig av hvilke side du bruker som ledende.

Denne basisøvelsen kan man variere ved å gå motsatt vei, legge på slag (med den foten du skal bevege først, slag eller begge deler).

Etterpå prøvde vi ut en mer avansert øvelse hvor vi la ut 4 slagputer i et større rektangel. Vi gikk 2 offensive angrep, til ene side og 2 defensive på andre siden av rektangelet. Dette var vanskelig, men absolutt en øvelse man bør øve på. Ideen til den siste øvelsen fikk jeg fra denne videoen

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.