Bruk kroppen din

Bruk kroppen din

Har du stillesittende eller monotont arbeid? Hvis man ikke bruker kroppen eller arbeidsområdet er lite variert er det stor sjanse for at du kroppen din etterhvert vil begrense dine daglige aktiviteter.

All bevegelse er bedre enn ingen, men for å holde kroppens styrke, balanse, bevegelighet, koordinasjon og kondisjon vedlike kreves det at man trener på dette. Man trenger ikke være supertrent for å ha glede av en kropp som lar deg gjøre helt dagligdagse aktiviteter. Å klatre på en stol krever både styrke og og balanse for eksempel.

Det er derfor viktig at man selv tar ansvar for å holde kroppen vedlike. Det finnes veldig mange måter å gjøre dette på, og er ikke begrenset til treningssentre og ballidretter. Det viktige er at man finner noe man liker å holde på med, slik at man ser frem til å trene. Det forandrer utfordringen med motivasjon til å trene fra noe man må til noe man vil.

For noen er det viktig at treningen også er sosialt samvær, for andre at de blir utfordret fysisk og mentalt. Er du opptatt av det sosiale men lagidrett blir for forpliktende så er idretter hvor man trener individuelt men sammen med andre kanskje det riktige. Vil man ha variasjon og mentale utfordringer er kanskje ikke løping eller langrenn riktig. Løping, sykling og langrenn er jo fine idretter for kondisjon, men for mange blir det for monotont.

Mange har nok ikke tenkt kampsport er noe for dem, men det kan hende det er idretten for deg. Det er veldig variert trening, byr på utfordringer, sosialt samvær, styrke, bevegelighet, kondisjon, koordinasjon og balanse. I tillegg får man grunnleggende trening innen selvforsvar og man vet at man kan forsvare seg om det skulle oppstå en situasjon.

Det kan være verdt å prøve kampsport om du aldri har vurdert dette før og har ptøvd mange andre treningsformer. Hos Beak Ma kan vi gi deg et kinderegg med variert trening. Vi holder til hos Sprek365 (tidligere Karma Fitness) i Elverum. Fullt medlemskap hos senteret gir deg også tilgang til å trene utenom de ordinære Tae Kwon Do treningene.

Blir du en av dem finner ut at dette er virkelig morsomt så er mulighetene mange til å konkurrere, bli kjent med utøvere fra andre klubber og dra på sommerleir.

Kom og prøv da vel om du bor i nærheten eller ta kontakt med en lokal klubb der du bor! Du kan prøve 2 ganger før du bestemmer deg. Se treningstider for når det er ordinære treninger.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.