Fordeler med å trene Taekwondo

Fordeler med å trene Taekwondo

Helse

Trening har gode helsemessige fordeler og Taekwondo er en aktivitet, for unge og voksne, som trener hele kroppen.

Du vil få økt

  • Styrke
  • Balanse
  • Beveglighet
  • Koordinasjon
  • Hurtighet
  • Kondisjon

Dette er ferdigheter som bidrar direkte til å redusere fare for sykdom, men også indirekte så du unngår skader og kan delta på andre aktiviteter som krever de samme ferdighetene. Effektene er selvforsterkende.

Respekt og disiplin

Gjennom treningen lærer man respekt for andre, seg selv og dojangen. For at alle skal få en nytte av treningen må man følge med på beskjeder og reglene i dojangen.

Selvtillit

Taekwondo gir deg noen verktøy både mentalt og fysisk som gjør deg bedre rustet til å møte utfordringer.

Mestring

Mestringsfølelse gir deg motivasjon og trygghet. Taekwondo er læring satt i system og man kan sette seg mål å jobbe mot. Treningen vil gi deg utfordringer som du må øve på å mestre.

Fokus

Treningen krever at du er fokusert og man øver opp evnen til å jobbe med utfordrende oppgaver. Samtidig vil man oppleve at bekymringer legges til side for en stund. Dojangen er et fristed hvor man kan legge bort tunge tanker.

Fellesskap

Taekwondotrening er sosialt både ved at man trener sammen i samme rom, men også jobber i par for å øve på spesifikke teknikker og kombinasjoner. Oppvarmingen består ofte av aktiviteter som har konkurranselement eller samarbeid.

Selvforsvar

I kombinasjon til de ovvevnte tingene så trener vi selvforsvar. Skulle du være uheldig å ha behov for å forsvare deg selv så er bedre forberedt. Det er også enklere å unngå at en konflikt eskalerer fordi man ikke lar seg skremme eller bli aggressiv.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.