Dørstokkmila

Dørstokkmila
Dag holder plate
Her holder jeg plate som kids sparker på

Å begynne med kampsport som voksen er ikke veldig vanlig, men det er ikke vanlig for utrente voksne å begynne med organisert idrett heller.

Som forelder får man kontakt med ulike idrettsmiljøer via sine barn, men det er ofte ikke noe tilbud for de voksne der. Det er så klart unntak, og kampsport har ofte tilbud for voksne.

Jeg kom i kontakt med Beak Ma fordi min sønn begynte å trene der. Jeg trente riktignok Karate i tenårene, men jeg hadde aldri tenkt på å begynne med kampsport igjen i en alder av 40 år. Mens jeg satt og så på barna trene, ble interessen for Tae Kwon Do vekket, og jeg bestemte meg for å prøve. Det har jeg ikke angret på. Tae Kwon Do er trening for hele kroppen, hvor man man må styrke de samme musklene man trenger for å utføre vanlige gjøremål. I tillegg er det morsomt og sosialt å trene Tae Kwon Do, så en får både i pose og sekk.

Som voksen er man sjelden langt utenfor sin egen komfortsone. Når man begynner å trene Tae Kwon Do opplever man ofte i starten at man må ut av sin komfortsone. Når man er utenfor sin komfortsone så er det en sjanse til å lære- og mestre nye ting. Etterhvert så er man nok mer innenfor en utenfor komfortsonen på trening, men man skal lære nye teknikker etterhvert som man graderer seg. Når man går kamp kan man alltid utforske nye teknikker og taktikker, og man møter motstandere som er bedre enn en selv. Noen ganger er man litt redd, selv om det ikke er farlig. Å mestre sin egen redsel drar man stor nytte av på andre områder i livet.

Tae Kwon Do byr på et veldig variert treningsregime. Det krever styrke, balanse, bevegelighet og koordinering. Når man ikke har trent noe særlig på dette i et par tiår er det mye som skal mestres i starten. Men kommer man seg gjennom den første tiden vil man begynne å merke at man blir sterkere, har bedre balanse og koordinering både på trening og ellers. For meg er dette motiverende til å fortsette å trene. Når jeg begynte hos Beak Ma hadde jeg ofte vondt i ryggen. Etter ca 1 år merket jeg betydelig forskjell, og ryggplagene er så godt som borte. Selv om det føles som om man plutselig er litt yngre enn man var, så man ikke glemme at noen ting vil man streve mer med enn ungdomnene man trener sammen med.

Fordeler med å trene Tae Kwon Do istedenfor å gå på et treningssenter er stor variasjon og hele tiden nye utfordringer. I tillegg trener vi selvforsvar. Jeg har aldri vært i klammeri med noen som voksen, så det er liten sjanse for at jeg kommer til å få behov for selvforsvarsteknikkene. Samtidig gir det trygghet å vite at man kan forsvare seg om noe skulle skje. Jeg tenker på det å ha selvforsvarsferdigheter som å ha et immunforsvar. Man utsetter seg ikke for smitte med vilje, men det er veldig bra å ha et oppegående immunforsvar når det allikevel skjer.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.