Komme igang med trening igjen

Komme igang med trening igjen

Siden 12.3.2020 har det ikke vært lett å være idrettsutøver. Koronatiltakene har i perioder forbudt å samles for å trene, og det er begrensninger på hvordan mange idretter kan utøves. Derfor har mange falt i fra idretten de siste 15 månedene. Nå begynner vi å se enden på koronapandemien, og det blir mulig å trene kampsport som før den begynte. Det er fortsatt noen restriksjoner, men det forventes at det blir løsnet opp på de siste tiltakene om ikke lenge.

Å komme igang igjen kan føles tungt. Kondisjonen kan ha blitt dårligere, teknikker er glemt. Dette er jo bare psykologiske sperrer og noe man kan gjøre noe med ved å begynne å trene igjen. Det er veldig mange som er i samme situasjon så du er ikke alene om å måtte trene deg opp igjen.

For en som ikke trente kampsport på 24 år så vet jeg ihvertfall hvordan det er å begynne helt fra bunnen. Jeg sluttet på karate når jeg var ca 17 år, og begynte på Tae Kwon Do når jeg var 41. Når jeg tenker tilbake på den tiden jeg ikke trente kampsport så er det en lang periode med tapte muligheter til å trene det jeg liker aller best. I dag tenker jeg det samme om det er en enkelt trening jeg går glipp av, eller om det er periode hvor koronatiltak har lagt end forbud mot trening.

Man kan ha et opphold på en uke, en måned eller et år. Det eneste som spiller noen rolle er om man har lyst til å trene igjen, og møte opp. Aldri gi opp, og husk at det er mange som har begynt på igjen etter et kort eller langt opphold.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.