Tae Kwon Do er for alle

Har du lyst til å trene men ikke vet hva slags treningsform du liker? Har du lyst til å trene sammen med andre men uten så mye forpliktelser som å trene en lagsport medfører? Vil du lære ferdigheter du kan ha nytte av utenom treningen?

Tae Kwon Do er en svært allsidig treningsform, hvor man lærer selvforsvar og du kan konkurrere innen kamp og poomsae (mønster). De fleste konkurrerer ikke, men det er en mulighet. Tae Kwon Do krever smidighet, styrke, balanse og koordinasjon. Dette er ferdigheter vi trener på, men som man også har stor nytte av ellers også. Selv om de fleste sjelden kommer opp i situasjoner hvor man må forsvare seg, gir det selvtillit å vite at man kan forsvare seg om det skulle bli nødvendig.

Selv om Tae Kwon Do krever fysiske ferdigheter, behøver man ikke være godt trent for å begynne. De fysiske ferdighetene kommer etterhvert som man trener, og etterhvert som man trener og ferdighetene bedres vil dette markeres på graderinger. Barn og unge vil naturligvis lettere kunne bedre de fysiske ferdighetene enn godt voksne, men voksne har en fordel ved å lettere kunne fokusere og trene målrettet.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.