Kickboxing med Marius og Simen

På lørdag 1.11.2014 fikk vi besøk av Marius Stai og Simen Langseth som ga oss en innføring i kickboxing.

Jeg var litt spent på hvordan det ville gå, siden jeg på forhånd visste det det både er fysisk krevende og man må regne med å få en del slag og spark i kroppen.

Tae Kwon Do og Kickboxing vektlegger bruk av hender og føtter ulikt, og grunnposisjoner er ulike. Mens man varierer posisjoner mer i Tae Kwon Do, bruker man hovedsakelig en grunnposisjon i Kickboxing. I Tae Kwon Do forsøker man å blokkere angrep fra motstanderen, mens i Kickboxing møter man og tar i mot. Det ble mange justeringer samtidig og ikke lett å få til. Det gikk allikevel ikke dårligere enn at treningsøkten også ble fysisk krevende. Noen slag og spark satt skikkelig i lår og legger så jeg var litt mør på ettermiddagen. Heldigvis er basistreningen hos Beak Ma såpass grundig at man tåler litt.

Vi lærte å møte angrep ved å dekke overkroppen med en tett gard, og bruke den aktivt til å møte spark mot kroppen. En annen teknikk vi lærte var å møte rundspark med løftet kne og noe utstrakt legg. Da stopper man motstanderen før sparket får noe kraft og man kan kontre.

Kanskje blir det flere økter med Simen og Marius senere, så det er bare å følge med på nettsiden og på Beak Mas Facebookside. Abbonerer du på vår Google kalender vil det også dukke opp der.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.