Kjernemuskulatur er viktig

Fotballspilere er ikke trent for å trene sier RBKS fysiske trener. For at fotballspillere skal tåle en tøff spillestil må det trenes kjernemuskulatur. Rygg og mage er viktige muskelgrupper uansett idrett. Selv for de som ikke trener på toppidrettsnivå bør disse muskelgruppene trenes for å forebygge ryggplager.

Hos Beak Ma trener vi også mye kjernemuskulatur. I en kampsport er det kanskje mer innlysende at disse muskelgruppene spiller en viktig rolle, da man må tåle spark og slag mot kroppen. I alle idretter hvor man raskt må kunne skifte bevegelsesretning eller bruke armstyrke er disse musklene viktige for at overkroppen skal overføre kraft til og fra beina. For de som har prøvd å spille litt ishockey vil man kunne kjenne hvordan disse muskelgruppene støtter opp overkroppen ved raske bevegelser, der armer og bein må arbeide samtidig.

Kjernemuskulatur er ikke noe mindre viktig om man har en stillesittende jobb eller går på skole. Det er ofte her ryggplager oppstår som følge av utrent kjernemuskulatur.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.