Styrketrening for unge

Styrketrening for unge

Tidligere trodde man at styrketrening for barn og unge kunne være skadelig. Dette har heldigvis vist seg å ikke stemme. Det er viktig med riktig teknikk når man trener styrke, spesielt med vekter og apparater.

I Beak Ma Tae Kwon Do legger vi vekt på styrketrening som en del av treningen for å kunne utføre teknikker riktig og med kraft. Vi bruker hovedsakelig egen kroppsvekt, medisinballer, jobbe i par osv. Det er enkelt å forstå hvorfor styrke gir mer kraft i teknikkene, men ikke at selve utførelsen også blir bedre. Grunnen er at styrketrening også er motorisk trening. Kroppen vil lære nye bevegelsesmønstre og gi utøveren mer allsidig trening.

I Tae Kwon Do bruker vi hele kroppen gjennom å følge pensum til beltegradene, sparring og selvforsvar. Derfor trener vi også styrke i alle deler av kroppen. Etterhvert som man blir sterkere vil man også merke fremgang i teknikkene. I Tae Kwon Do spiller kjernemuskulator en vitkig rolle som et bindeledd mellom armer og bein ved utføring av teknikker. Derfor trener vi endel kjernemuskulatur. God kjernemuskulatur kommer godt med i andre idretter og i dagliglivet.

Som en ekstra bonus reduserer man også skader ved å trene styrke. Skjelettet blir også sterkere gjennom styrketrening noe som er viktig hele livet, også når kroppen vokser.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Kyokushinkai Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.