Sommerleir og nye Dangraderte

I år gikk Beak Mas sommerleirtur til Kløfta for å delta på Nordic TKDs Sommerleir. De ivrigste reiste avgårde fredag morgen, så vi kunne få med oss så mye som mulig. Selv om vi beregnet veldig god tid, holdt det bare akkurat med tid av ulike grunner. Litt treg trafikk, undertegnedes apetitt når vi stoppet for å spise samt at vi kjørte feil fordi Google Maps ville ha oss til å kjøre sykkelveier frem til Alfhallen.

Vi overnattet i leiren på Gardermoen militære flyplass, hvor vi hadde det bra sosialt samvær. På lørdagen, etter Dan graderingen, handlet vi inn mat og laget et lite festmåltid med spekemat og mye godt på brakka.

Det var veldig varmt så mye av treningen foregikk på gressplenen utenfor Alfhallen, noe vi satte pris på.

Programmet ble noe redusert fra utgangspunktet, men det var mulig å delta på ulike parallelle sesjoner i poomsae, Kyorugi (kamp), Kumdo (sverdkunst) og Hapkido. Kumdo og Hapkido sesjonene ble ledet av Grandmaster Jang. Undertegnede og flere andre fra Beak Ma fikk kjenne på Jangs spark som kunne sette en motstander raskt ute av spill. Veldig effektivt kan jeg underskrive på.

Morten var veldig urolig for om vi kom til å rekke å hente tre-sverdene våre i pausen før den første Kumdo-sesjonen. Heldigvis gikk dette helt fint. Kumdo var veldig uvant da man skulle håndtere et sverd i tillegg til å gå riktig, med korrekte stillinger og bevegelser. (Undertegnede strevde såpass at han måtte trene for seg selv). Enkelte Kumdo-stillinger er svært lave og fysisk krevende. Kumdo krever veldig mye styrke i beina, balanse og koordinasjon.

Mye av Beak Mas tur til Kløfta dreide seg om gradering. Mange skulle gradere seg til svart belte (1. Dan) og 2., 3. Dan. Vi hadde også noen som skulle gradere seg til 1. cup og undertegnede til 3. Cup. For Beak Ma gikk gradering veldig bra. Noen utdrag finner dere på videoene under.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.

Merket med: , , , ,