Dette gjør trening med kroppen din

Vår moderne livstil er for stillesittende, og det får konsekvenser sier fagfolk både innen psykiatri og fysisk helse. Mesteparten av alt fysisk arbeid kan utføres med maskiner, og dermed er det ikke behov for å bruke kroppen.

Kroppens behov for å røre på seg må være et premiss for samfunnsutviklingen i stedet for løsninger som gjør at vi slipper å bevege oss sier divisjonsdirektor i Helsedirektoratet, Knut-Inge Klepp.

Fysisk aktivitet er like viktig som da man måtte bruke kroppen. Selv om de tekniske hjelpemidlene frigjør oss fra kroppsarbeid, frigjør de ikke nødvendigvis tid. Dermed blir det viktig at det legges tilrette for fysisk aktivitet. Men fysisk aktivitet er noe som må utføres av hver enkelt, og hva den enkelte trives med er vidt forskjellig. Treningsformer som både kan være sosiale og individuelle kan være det riktige for mange. Kampsportene er helårsidretter som trener hele kroppen, og hvor den enkelte kan ha sin personlige progresjon. Hos Beak Ma sier vi at vi Tae Kwon Do er for alle i alle aldre, og treningspartiet for de “eldste” er fra 12-100 år.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.

Merket med: ,