Beak Ma 20 år

9. april 2014 er det 20 år siden Master Ragnar startet Taekwondo klubb på Elverum.

Første tiden leide klubben lokaler i Storgata 10, som en gang i tiden het Elverum Byggesentral. Senere ble det startet treningssenter med sykler, manualer og sånne ting der. Der hadde vi vår første oppvisning med lånte elever fra Hamar. Deriblant Master Tan. Vi tok navnet Chon-ji Elverum og var da en underavdeling til Chon-ji på Hamar som ble drevet av Master Coung. Vi fikk 7 elever.

Den gang var vi medlem av Norsk Taekwondo forbund (NTF) som ble stiftet av grandmaster Tien Ton Tat, mannen som innførte Taekwondo til Norge på 70-tallet. Året etter fikk vi plass på Hanstad skole, men medlemmer uteble.

1998 hadde Master Ragnar planer om å gi opp hele klubben, men den høsten kom det over 30 nye medlemmer og da var det bare og fortsette. Medlemmene fortsatte å komme og vi fikk rykte på oss at vi var klubben hvor folk lærte disiplin.

Master hadde 2. Dan den gang, men i 1995`var det duket for 3 dan.

I 1998` fulgte Master Ragnar Hamar klubben og meldte oss ut av NTF og startet Hwarang. År 2000 graderte han seg til 4 dan. I 2003 startet Ragnar Rena Taekwondo klubb. Jeg var veldig spent, men usikker på hvor mange,
om det i det hele tatt kom noen medlemmer på Rena. Der fikk han seg en overraskelse. Allerede første kvelden kom 75 stk. Da ble det ikke hadde nok drakter. En mnd senere var tallet steget til 100 stk. Sammen med Elverum hadde klubbene over 200 medlemmer.

2008 var det på tide å stå helt på egne bein. Da tok jeg steget og gikk ut fra Hwarang og Beak Ma ble en realitet. Samme året fikk jeg også tak i lokaler som vi kunne disponere som vi selv ville. Det var et stort framskritt. I 2008 tok Master Ragnar 5. Dan i Drammen.

Beak Ma har også deltatt på en del mesterskap hvor vi har høstet noen medaljer.

Nå i dag har Beak Ma ca 100 medlemmer og vi har et lokale som måler ca 500 kvm. 2 dojanger garderober, toaletter og oppholdsrom.

Bilde fra det første året.

Systemutvikler med interesse for kampsport. Trente Karate og litt Judo som ung. Nå er det Tae Kwon Do som gjelder.

Merket med: , ,